Baze de date

In jos

Baze de date

Mesaj  Admin la data de Mier Oct 29, 2008 8:40 pm

În funcţie de suportul de stocare structurile de date pot fi:
în memoria internă a calculatorului (în timpul prelucrării datelor), definite de noţiunile: listă, coadă, stivă; pe suporturi de stocare în vederea prelucrării ulterioare, definite de: fişier şi bază de date.
Fişierul - o colecţie de informaţii corelate (date de prelucrat, programe, comenzi, …), omogenă din punct de vedere al naturii datelor şi cerinţelor de prelucrare şi memorată pe un suport de stocare.

Baza de date - un ansamblu de date structurate, accesibile unei comunităţi de utilizatori. Ideea: existenţa unui fişier de descriere globală a datelor, prin care se asigură independenţa programelor faţă de date. Accesul utilizatorilor la baza de date se realizează prin acest fişier, care conţine colecţiile de date şi legăturile dintre acestea.
Bază de date – una sau mai multe colecţii de date, aflate în interdependenţă, împreună cu descrierea datelor şi a relaţiilor dintre ele.

O bază de date este creată pentru un anumit scop. Pentru prelucrarea datelor cu ajutorul calculatorului este necesară modelarea realităţii.
Definirea unui model de date presupune existenţa a 3 elemente:
Structura modelului; Operatorii care acţionează asupra structurilor de date (citire, memorare, modificare); Restricţiile pentru menţinerea corectitudinii datelor (reguli de integritate). Structura modelului presupune: Definirea obiectelor utilizând elementele generice:
Câmp – cel mai mic element al structurii care poate fi identificat în vederea prelucrării; Înregistrare – ansamblu de câmpuri, elementul generic al structurii; Stabilirea relaţiilor (asocierilor) între obiecte.
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 161
Data de înscriere : 29/10/2008

Vezi profilul utilizatorului http://Pariuri.forumz.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum