Adam si Eva

In jos

Adam si Eva

Mesaj  Admin la data de Mier Oct 29, 2008 8:00 pm

ADAM SI EVA

Istoria primilor oameni Adam si Eva o gasim relatata in primul si al doilea capitol din Cartea Facerea ; prima carte a Sfintei Scripturi.

Sfanta Scriptura ne spune ca Dumnezeu a creat lumea in sase zile, cea de a saptea zi fiind ziua de odihna.

Omul a fost creat de Dumnezeu in ziua a sasea; fiind ultima dintre creatiile lui Dumnezeu si in acelas timp "coroana creatiei" .

Motiv pentru care Dumnezeu l-a creat pe om , prin el incheind opera de creatie a lumii, a fost tocmai acela de a-i supune intraga creatie.

Desi la inceput Dumnezeu l-a creat pe Adam " din lut " totusi ne spune Sfanta Scriptura ca Dumnezeu i-a facut un " ajutor potrivit "( Facere cap.II versetul 18 ) tocmai pentru ca omul Adam sa nu traiasca in singuratate si mai ales pentru a se inmultii neamul omenesc.

Modul exact in care au fost creati primii oameni ni-i istoriseste Moise in aceiasi Carte a Facerii.

Daca Adam a fost facut din tarana, chiar numele de Adam insemnand " din lut " . Eva a fost creata de D-zeu din coasta lui Adam , Eva insemnand in ebraica " viata ".

Locul in care i-a asezat Dumnezeu pe primii oameni Adam si Eva ,se numea Eden, loc pe care azi il mai numim Gradina Raiului.

Dumnezeu i-a creat perfecti din toate punctele de vedere pe primii oameni Adam si Eva. Ei erau tot timpul langa Dumnezeu sau Dumnezeu era cu ei, era prezent in viata lor.

Ceea ce a dus la caderea primilor oameni in pacat a fost dorinta lui Dumnezeu de a-i incerca in ceea ce priveste ascultarea lor fata de Creator.

Astfel, Dumnezeu le-a poruncit sa se bucure de toate fructele care se aflau in pomii din gradina insa sa nu manance din fructele aflate in pomul din mijlocul gradinii.

Ne istoriseste Sfanta Scriptura ca diavolul care a luat forma de sarpe a convins-o pe Eva sa manance din fructele interzise ; Eva l-a convins la randul ei pe Adam sa guste si el din fructe .

Astfel, calcand porunca lui Dumnezeu , Adam si Eva si-au atras mania lui Dumnezeu asupra lor. Desi au fost creati de Dumnezeu perfecti , prin calcarea poruncii ei au inceput sa cunoasca binele si raul, au fost chiar blestemati de Dumnezeu ca prin osteneala si din sudoarea fruntii sa-si castige painea cea de toate zilele.

Cea mai mare pedeapsa venita din partea lui Dumnezeu a fost ca Adam si Eva au fost izgoniti din Gradina Raiului, Dumnezeu inchizand usile Raiului ; usi pe care avea sa le deschida Mantuitorul Iisus Hristos in noaptea Sfanta a invierii....
avatar
Admin
Admin

Mesaje : 161
Data de înscriere : 29/10/2008

Vezi profilul utilizatorului http://Pariuri.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum